Home » Over ons

Over ons

Mijn naam is Henriëtte Hertoghs, ik ben stempedagoog. Voor mij is de stem de spiegel van de ziel en dat zie ik als zowel een kracht als een kwetsbaarheid.

De stem heeft altijd mijn interesse gehad. Vanuit die interesse ben ik logopedie gaan studeren. Via een omweg ben ik me gaan specialiseren in de stem middels verschillende opleidingen en cursussen. Hierbij is manuele larynxfacilitatie op mijn pad gekomen.

Met de manuele facilitatie van het strottenhoofd behaalde ik zeer goede resultaten in het herstel van de stem en de cliënten waren erg enthousiast. Toch miste ik nog een stukje, hoewel de ontspanning al veel deed. Uit verschillende gesprekken met vocalisten werd me duidelijk dat datgene wat zíj deden topsport is. Zo ontstond mijn idee voor een sportmassage ‘voor de stem’.  Zo heb ik met vele masseurs, manueel- en fysiotherapeuten heb gesproken én geoefend en blijf ik dit doen om input te krijgen, te leren en te verbeteren. Op deze manier is de massage ontstaan die ik nu geef: Vocal Massage. Een massage die niet alleen in te zetten is bij herstel maar ook als onderhoud van de stem. De Vocal Massage zorgt voor een betere doorbloeding, verhoogt de flexibiliteit, vermindert vermoeidheid, verkort hersteltijd en kan blessures voorkomen.

Mijn naam is Ricky Odekerken. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de stem in al zijn facetten en hoe deze de mens kan beroeren en ontroeren.  Ik ben ervan overtuigd dat de stem niet alleen een boodschapper van geluid is, maar veel meer dan dat. De stem toont het karakter van de mens en weerspiegelt de ziel. Mede door mijn liefde voor zingen en mijn fascinatie voor de stem  was de studie logopedie een logische keuze.

Als logopedist heb ik ruim 4 jaar ervaring met de behandeling van zowel kinderen als volwassenen met stem-,  taal- en spraakproblemen. Mijn interesse in de stem groeide. Ik heb aanvullende opleidingen en coaching gehad in de Manuele Larynx Facilitatie en Complete Vocal Techniek in de logopedie.
Uiteindelijk ontmoette ik Henriette Hertoghs. Wij delen dezelfde passie en visie ten opzichte van de stem. Henriette Hertoghs heeft mij opgeleid in het geven van Vocal Massages.

Ik vind het een geweldige verrijking om naast het behandelen van mensen met stemproblemen in mijn logopediepraktijk, ook stemprofessionals te kunnen helpen d.m.v. Vocal Massages en eventuele aanvullende technieken om zo hun stemgebruik te verbeteren en hun stem te onderhouden.