Home » Stem en topsport

Stem en topsport

Voor iedere topsporter is het normaal dat er na een zware training/wedstrijd een fysiotherapeut of masseur klaarstaat om de spieren te verzorgen. Dit hoort bij sport, het onderhoudt niet alleen de spieren maar maakt de kans op toekomstige blessures  kleiner.

Voor vocalisten is  dit onderhoud even noodzakelijk maar nog veel minder bekend. Zware repetitieschema’s, vele opdrachten als bijvoorbeeld voice-over, een lang tourschema, een aantal gigs achter elkaar, dat is topsport! Deze inspanningen, vermoeidheid, het kán leiden tot een hogere spierspanning en uiteindelijk zelfs tot stemproblematiek. Een Vocal Massage helpt om de spanning te verlagen en leidt ertoe dat je met minder kracht meer kan doen.

Natuurlijk kijken wij -met onze achtergrond als logopedist-  verder wanneer dat nodig blijkt zodat iedere stemrevalidatie of stemonderhoud  passend is bij de vocalist. Hierbij werken wij samen met verschillende K.N.O.-artsen die zich speciaal hebben toegelegd op onderzoek, behandeling en begeleiding  van de stem. Ook werken we samen met gepassioneerde zangcoaches door heel Nederland, gespecialiseerde fysiotherapeuten en mental coaches.