Bij Vocal Massage zijn we begonnen als gediplomeerd logopedist en hebben we op verschillende gebieden ervaring met zang. Ricky heeft de opleiding tot stem-acteur afgerond. Deze kennis dragen we natuurlijk als eerste met ons mee. Daarnaast hebben we ons verdiept in vaardigheden die de Vocal Massage kunnen ondersteunen en zullen we ons blijven ontwikkelen.

Vocal Massage en meer

Kinesio taping wordt ook wel medical taping genoemd. Kinesiologische tape zorgt o.a. voor verbetering van de spierfunctie. De elastische tape leent zich ontzettend goed om verschillende onderhuidse structuren te beïnvloeden. De tape kan zorgen voor een verminderde spierspanning en daardoor een verbetering van de werking van de spieren. Het is daardoor een mooie aanvulling op de Vocal Massage.

Ook bubbelen is een goede aanvulling op de ontspanning. Bubbelen zorgt voor een verlaging van het strottenhoofd en verlenging van het aanzetstuk. Daarnaast stimuleert het een abdominale ademhaling. Doordat er een verschil in druk ontstaat boven en onder het strottenhoofd wordt de beweging van de stembanden hersteld. Bubbelen wordt meestal ingezet als ontspanning voor de stem, maar kan ook als training worden gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je op de juiste manier bubbelt.

De nachtmerrie voor iedere vocalist is dat nét voor die belangrijke show, net voor die grote opdracht, de stem het opgeeft. Ook dan kan Vocal Massage ondersteunende hulp bieden. Meestal doen we dat in samenspraak met een K.N.O.-arts en een vocal coach.

We geven als Vocal Massage heel graag presentaties of gastlessen. Voor een kleinere groep kan dit interactief, voor een grotere groep kan dat soms lastig zijn maar is altijd bespreekbaar. We komen graag bij opleidingen waar gewerkt wordt met de stem maar ook op minder voor de hand liggende plaatsen zoals een bedrijfsuitje voor bijvoorbeeld callcentermedewerkers of docenten. Want wat is er nu leuker dan vertellen over jouw eigen werk?

Waar een gastles van Vocal Massage verschilt van een presentatie is dat we veelal ingaan op de onderhoud van de stem. Wat bestaat er nog meer naast de Vocal Massage? Wanneer je een instrument gaat bespelen leer je vaak eerst hoe het in elkaar zit en hoe je het kunt onderhouden. De stem als instrument wordt al van jongs af aan bespeeld en niet iedereen is zich ervan bewust dat onderhoud ontzettend belangrijk is, totdat het te laat is. Via onze gastlessen hopen we dat te voorkomen.

Vocal Massage werkt samen met andere stemspecialisten

We hebben de nodige kennis en ervaring op het gebied van stem maar we geloven in specialisatie. Lees meer over onze samenwerkingen »

Vocal Massage werkt samen met andere stemspecialisten

We hebben de nodige kennis en ervaring op het gebied van stem maar we geloven in specialisatie. Lees meer over onze samenwerkingen »

Vragen? Neem contact op!

06 2336 5982

Stuur een bericht