Doelgroepen

Er wordt ons vaak gevraagd of onze Vocal Massage alleen voor zangers/zangeressen is. Onze klantenkring bestaat voor een groot gedeelte uit zangers/zangeressen maar er zijn meer mensen die baat hebben bij onze Vocal Massage.

Zangers/zangeressen

Het grootste gedeelte van onze klantenkring bestaat uit zangers/zangeressen vanuit alle genres. Singer-songwriters, klassiek, musical, rock, pop, Indy, zelfs Bollywood en dan vergeten we er nog een heleboel. We behandelen studenten, professionals, amateurs, leerlingen, auditanten enz. We zeggen niet voor niets dat zingen topsport is! Ondertussen weten we dat de meeste mensen pas komen wanneer er echt iets aan de hand is. Begrijpelijk, maar Vocal Massage werkt ook preventief! Dat betekent dat door de massage de kans op blessures kleiner wordt, je minder druk hoeft te zetten waardoor heesheid of schorheid vaak voorkomen wordt.

Sprekers

Een andere grote doelgroep zijn de sprekers. Nu gebruiken we allemaal onze stem maar voor sommige beroepen is de stembelasting extra hoog. Denk hierbij aan voice-overs, stemacteurs, presentatoren, dagvoorzitters, acteurs, docenten, sport-instructeurs, callcenter-medewerkers en (radio-)dj’s. Ook dit is topsport! Vaak zijn de omstandigheden waarin men werkt niet optimaal. Denk aan airconditioning, luchtvochtigheid, aantal uren, houding, omgevingsgeluiden, enz. Ook hier kan onze Vocal Massage eraan bijdragen dat je met minder kracht meer kunt!

Blazers

Wijzelf hadden in eerste instantie niet bij deze doelgroep stilgestaan, maar het is eigenlijk heel logisch. Blazers gebruiken dezelfde spieren, alleen de stembanden niet. Door het vasthouden van het instrument worden spieren in en rondom de schouders en in de nek ook nog eens extra belast. Met veel plezier en resultaat behandelen we daarom nu ook met grote regelmaat deze muzikanten.

Tinnitus

Aan een tinnitus die ontstaan is vanuit gehoorbeschadiging is door ons niets te doen. Een aanhoudende piep of suis in het oor kan echter ook ontstaan door een te hoge spanning in de hals, nek en kaak. Hierbij kan onze Vocal Massage verlichting bieden. We vinden het ontzettend belangrijk om hierbij aan te geven dat deze aanname enkel voortkomt uit ervaringen van onze cliënten. De massage is er niet voor ontwikkeld en we hebben hier geen onderzoek naar gedaan. De ervaring heeft geleerd dat na een eerste massage al duidelijk is of de Vocal Massage verlichting geeft bij de ervaren tinnitus.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is vaak een gevolg van spanning. Een neven-effect van Vocal Massage blijkt vaak een vermindering van de hoofdpijnklachten of zelfs het verdwijnen van klachten als migraine. Ook bij klachten die overgebleven zijn na een whiplash blijkt onze Vocal Massage verlichting te brengen. Hierbij zijn we uiterst voorzichtig en gaat alles in samenspraak met de cliënt en -indien nodig of gewenst- andere behandelaars indien nodig.

Vragen? Neem contact op!

06 2336 5982

Stuur een bericht